Miesto gimtadienis – ir sporto ritmu

Miesto gimtadienis – ir sporto ritmu
03 Bir 2019

Gargždų 766-ajame miesto gimtadienyje buvo apstu sporto varžybų. Dvi dienas trukusioje šventėje varžėsi tiek mėgėjai, tiek profesionalai.

Šeštadienį vyko krepšinio, tinklinio ir lauko teniso varžybos, o sekmadienį – tradicinės Gargždų miesto dviračių plento varžybos, kuriose varžėsi 160 dalyvių iš visos Lietuvos.

Šeštadienį sporto mėgėjai rinkosi į centrinį miesto stadioną, kuriame vyko krepšinio ir tinklinio 3 prieš 3 varžybos. Krepšinio aikštelėje varžėsi 9 miesto komandos, tinklinio – 7. Keletą valandų trukusios varžybos išaiškino nugalėtojus ir prizininkus. Krepšinio varžybose 3 vietą iškovojo „Apsidaužę“, antra vieta atiteko ekipai „Bus kraujo“, o stipriausia komanda tądien buvo „Nesvarbu“.

Pasibaigus krepšinio varžyboms, vyko baudų ir tritaškių metimų konkursai. Taikliausiai nuo baudų metimo linijos atakavo Markas Liutika, tuo tarpu nuo trijų taškų linijos tiksliausiai metė mažiausias rungties dalyvis Ugnius Gervinas.

Tinklinio aikštelėje vyko taip pat netrūko įtemptos kovos. Ilgiausiai trukusiose varžybose trečią vietą iškovojo „Vilma ir Ko“, antrą vietą laimėjo komanda „Ką vakare“ , o nugalėtojais tapo „Torpedos“.

Greta krepšinio ir tinklinio, šalia „Kranto“ pagrindinės mokyklos esančiuose teniso kortuose vyko ir teniso varžybos, kuriose savo jėgas išbandė 8 dalyviai. Dvi dienas rungtyniavę tenisininkai išsiaiškino pačius stipriausius. Dvikovoje dėl 3 vietos Darius Meškys įrodė savo pranašumą prieš Paulių Voveraitį, o didžiajame finale Evaldas Judeikis pranoko Nerijų Tamošauską.

Sekmadienį vyko jau tradicija tapusios Gargždų miesto dviračių lenktynės, kurios kasmet pritraukia tiek dviračių mėgėjus, tiek profesionalus iš visos Lietuvos.

Skirtingai nė ankstesniais metais, šįkart startas ir finišas vyko Klaipėdos gatvėje netoli Gargždų kultūros centro. Lenktynių trasa driekėsi per Macuičius, Šnaukštus, Baičius, Dovilus ir Laugalius. Vieno rato ilgis – 18,5 km. Dalyviai varžėsi keturiose distancijose: mėgėjų (nevaržybinė) – 18,5 km, C distancija – 37 km, B distancija – 74 km ir A distancija – 92,5 km.

Kol mėgėjai ir sportininkai mynė pedalus trasoje, Klaipėdos gatvėje vyko vaikų dviratukų lenktynės. Mažieji sportininkai lenktyniavo keturiose amžiaus grupėse ir skirtingo ilgio distancijose.

Mažiausių grupėje, 2–3 m. balansinių dviratukų lenktynėse, 200 metrų ilgio distancijoje greičiausias buvo Dovydas Grigonis, antrą vietą laimėjo Fausta Bužaitė, trečia vieta džiaugėsi Agota Dumašiūtė.

4–6 metų amžiaus grupėje ir 400 metrų distancijoje greičiausiai atmynė Marius Grigas, antras buvo Domantas Juknius, trečias – Dorijanas Indzelis.

7–9 metų grupė buvo gausiausia vaikų grupė (12 vaikų). Jie turėjo įveikti 600 metrų atstumą. Greičiausiai šioje grupėje važiavo Milda Lukšytė, antras finišo liniją kirto Dominykas Šiaulys, trečias – Kristupas Mockus.

Paskutinėje, 800 metrų distancijoje, 10–12 metų amžiaus grupėje pirmas atlėkė Eimantas Lažinskas, labai nedaug nuo nugalėtojo atsiliko Augustas Mockus, trečias finišavo Kernius Kibickas.

Didelis vėjas tądien buvo didelis iššūkis dviratininkams, kuriems didžiąją trasos dalį teko minti pedalus prieš vėją. Lenktynėse, 92,5 km distancijoje lenktyniavo ir praėjusių metų Lietuvos dviračių plento čempionas Gediminas Bagdonas, tačiau sportininkas nesivaržė dėl prizinių vietų – leido apdovanojimais pasidžiaugti kitiems dalyviams.

Trasoje taip netrūko incidentų. Paskutiniame rate artėjant prie finišo linijos, keli B grupės sportininkai išlėkė į kitą kelio pusę ir kliudė šalia kelkraščio važiavusį lenktynininkus lydintį motociklą. Keliems šio incidento dalyviams lenktynės baigėsi taip ir nepasiekus finišo.

Visus lenktynių rezultatus rasite čia

Už pagalbą organizuojant varžybas dėkojame sporto klubo „Velo Ghost“ vadovui Vilmantui Vilinauskui ir vyriausiam varžybų teisėjui Linui Vainiui. Už sportininkų saugumą trasoje esame dėkingi Klaipėdos apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Share

Skip to content