Klaipėdos rajono savivaldybė – Lietuvos seniūnijų vasaros sporto žaidynių čempionė

Klaipėdos rajono savivaldybė – Lietuvos seniūnijų vasaros sporto žaidynių čempionė
24 Rgs 2019

Šeštadienį Gargžduose pasibaigė didžiausias Lietuvoje vykstantis masiško sporto sisteminis renginys – Lietuvos Seniūnijų sporto žaidynės. Tai – bene plačiausią šalies geografiją apimantis renginys, kuris įtraukė dalyvius iš daugiau nei 50 šalies savivaldybių.

Jau dvyliktą kartą rengiamame Lietuvos seniūnijų sporto žaidynių finale rungėsi daugiau kaip 1 000 dalyvių iš visos Lietuvos. Bendroje rajonų savivaldybių įskaitoje daugiausia taškų surinko Klaipėdos rajono savivaldybė, kuri laimėjo žaidynes trečią kartą iš eilės (242 tšk.), II-oje vietoje liko Kretingos rajono savivaldybė (192 tšk.), o III vietą iškovojo Utenos rajono savivaldybė (155 tšk.). Bendroje įskaitoje tarp miestų I-ąją vietą iškovojo Klaipėdos miesto savivaldybė (176 tšk.), II-ąją – Panevėžio miesto savivaldybė (171 tšk.), III-ją – Kauno miesto savivaldybė (169).

Lietuvos Seniūnijų žaidynių idėja – pakviesti visus šalies gyventojus reguliariai sportuoti gyvenamosiose vietose ir tokiu būdu didinti jų fizinį aktyvumą, kaip svarbiausią sveikatingumo veiksnį.

„Mums visiems kartu labai svarbu suprasti ir tikėti, kad tokie projektai, kurių misija – įtraukti kiekvieną mūsų šalies gyventoją į sporto visiems sąjūdį, yra be galo reikalingi pirmiausia pačiam žmogui, jo šeimos nariams, seniūnijų, savivaldybių bendruomenėms. Kartais sunku patikėti, kiek daug reiškia žmogui būti pakviestam atstovauti savo regionui, būti įtrauktam į bendruomenės veiklą, todėl mūsų tikslas – puoselėti mėgėjų sportą ir pasiekti, kad kuo daugiau šalies gyventojų organizuotai ir sistemingai sportuotų savo gyvenamosiose vietose“ – finalinių varžybų metu sakė „Sportas visiems“ prezidentas Algis Bronislovas Vasiliauskas.

Pastaraisiais metais, Lietuvos seniūnijų sporto žaidynės buvo vykdomos etapais. I etapo atrankinės varžybose buvo vykdomos seniūnijose ir savivaldybėse tarp seniūnijų ir mikrorajonų komandų. II etapo atrankinės varžybos vyko 8 miestų zonose, kuriose varžybas organizuoja ir vykdo savivaldybės ir sporto centrai. Todėl į finalą atvyko tik stipriausios komandos, įveikusios ne vieną varžovą ir esančios vertos kovoti finale.

Lietuvos asociacija „Sportas visiems“ dėkoja visų atrankos etapų ir finalinio etapo organizatoriams ir vykdytojams, teisėjams, būriui savanorių ir visiems prisidėjusiems prie šio renginio gyvavimo.

Sporto centras dėkoja Klaipėdos rajono sporto mėgėjams, kurie negailėdami nei savo laiko, nei jėgų aktyviai dalyvauja ir sėkmingai atstovauja Klaipėdos rajonui seniūnijų žaidynėse. Namų tvirtovėje vykusios žaidynės padovanojo gražių pergalių ir įsimintinų akimirkų.

Už pagalbą rengiant žaidynes Sporto centras dėkoja Gargždų sporto mokyklai, „Minijos“ progimnazijai, „Kranto“ pagrindinei mokyklai, VšĮ „Gargždų futbolas“, Gargždų kultūros centro renginių ir teatro režisierei Kristinai Kazlauskaitei-Kažukauskienei, Dovilų etninės kultūros centro etnologui Jonui Tilvikui, Linijinių šokių kolektyvui „Gargždė“ ir jos vadovei Giedrei Malūnavičienei, skrabalistui Karoliui Šileikai, Gargždų muzikos mokyklos akordeonistui Vadimui Karnickiui, Veiviržėnų kultūros centro Daukšaičių kaimo kapelai „Ritin dobil“ ir už skanų maistą – „Brožių virtuvei“.

Rajono komandų rezultatai:

Vyrų tinklinio varžybos 3 prieš 3: Sendvario seniūnija I vieta (17 komandų)

Moterų tinklinio varžybos 3 prieš 3: Gargždų seniūnija 5 vieta (17 komandų)

Vyrų krepšinio varžybos 3 prieš 3 (20–40 m.): Vėžaičių seniūnija 10 vieta (19 komandų)

Moterų krepšinio varžybos 3 prieš 3: Sendvario seniūnija 4 vieta (11 komandų)

Veteranų krepšinio varžybos 3 prieš 3 (41 m. ir vyresni): Kretingalės seniūnija – 16 vieta (18 komandų)

Futbolas 5 prieš 5: Gargždų seniūnija – 3 vieta (14 komandų)

Šachmatai: Gargždų seniūnija – 6 vieta (20 komandų)

Šaškės: Agluonėnų seniūnija – 2 vieta (18 komandų)

Virvės traukimas: Gargždų seniūnija – 2 vieta (10 komandų)

Stalo tenisas: Gargždų seniūnija – 9-12 vietos (17 komandų)

Smiginis: Gargždų seniūnija – 3 vieta (22 komandos)

Seniūnų trikovės rungtyje (Smiginis, baudų metimai ir diskgolfas) Dauparų-Kvietinių seniūnė Judita Čekuolienė iškovojo 3-iąją vietą, Gargždų seniūnas Saulius Bakšinskis – 4-ąją.

 

Share

Skip to content